۱۶ توصیه به سالمندانی که اختلال بلع دارند
راهکارهای کاهش احتمال وقوع آسپیراسیون در سالمندان مبتلا به اختلال بلع عبارتند از: ۱) قبل از شروع وعده غذایی خود حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنید. ۲) برای صرف غذا روی صندلی بنشینید یا پشتی تخت را تا زاویه ۹۰ درجه بالا بیاورید. ۳) افزودن طعمدهندهها به رژیم غذایی سالمندان میتواند راهی برای بهبود عملکرد بلع […]
راهکارهای کاهش احتمال وقوع آسپیراسیون در سالمندان مبتلا به اختلال بلع عبارتند از:
۱) قبل از شروع وعده غذایی خود حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنید.
۲) برای صرف غذا روی صندلی بنشینید یا پشتی تخت را تا زاویه ۹۰ درجه بالا بیاورید.
۳) افزودن طعمدهندهها به رژیم غذایی سالمندان میتواند راهی برای بهبود عملکرد بلع آنها باشد.
۴) به سرعت غذا خوردن و اندازه لقمهها دقت کنید.
۵) بهطور متناوب از لقمههای جامد و مایع استفاده کنید.
۶) لقمه را در محل مناسبی از دهان قرار دهید؛ مثلا سمت راست دهان در صورتی که ضعف عضلات سمت چپ مشهود است.
۷) به غلظت مناسب غذا متناسب با وضعیت هر بیمار دقت کنید.
۸) دقت کنید که برخی از افراد، مایعات غلیظشده را ناخوشایند میدانند بنابراین مایعات کافی استفاده نمیکنند.
۹) استفاده از داروهای خوابآور و بیحسکننده را به حداقل برسانید زیرا این داروها میتوانند رفلکس بلع و رفلکس سرفه را کاهش دهند.
۱۰) بهتر است از داروهایی که خشککننده مخاط هستند، کمتر استفاده کنید زیرا خشکی دهان، بلع را دشوارتر میکند.
۱۱) عوامل حواسپرتکن محیطی را هنگام تغذیه به حداقل برسانید.
۱۲) ورودیهای حس دما، مزه و لمس در سالخوردگی و انواع معلولیتها تغییر مییابد و این تغییرات حسی ممکن است باعث آسپیراسیون شود.
۱۳) در دوران سالمندی، بهبود بافت و طعم غذاها میتواند به بلع بهتر کمک کند.
۱۴) بافتهای سادهتر را انتخاب کنید که راحتتر بلعیده میشوند.
۱۵) یادتان باشد که شیرینی متوسط و شوری و ترشی بیشتر فشار حرکات زبان را افزایش میدهد.
۱۶) برای تغذیه از وضعیت چانه پایین استفاده کنید که احتمال وقوع ورود مواد غذایی به راه هوایی را تا ۵۵ درصد کاهش میدهد .
علی ملازادە – پاتولوژیست گفتار و زبان و بلع از دانشگاه تهران
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0