پیرانشهر دروازه گردشگری ایران

اینجا پیرانشهر، سرزمین سنگهای افسانه ای، اینجا خاکش طلای ارزشهاست، طلای باورها، طلای ماندن ها، و طلای هدفهای والای انسانیست. اینجا سرزمین سنگ هایی است که تاریخ این دیار را قرنهاست با خود به یادگار دارند.   به گزارش پیرانشهر رووداو، با شروع فصل دیگری از زیبائیهای بهار و آغاز دوباره رویش جوانه های زندگی […]

اینجا پیرانشهر، سرزمین سنگهای افسانه ای، اینجا خاکش طلای ارزشهاست، طلای باورها، طلای ماندن ها، و طلای هدفهای والای انسانیست. اینجا سرزمین سنگ هایی است که تاریخ این دیار را قرنهاست با خود به یادگار دارند.

 

به گزارش پیرانشهر رووداو، با شروع فصل دیگری از زیبائیهای بهار و آغاز دوباره رویش جوانه های زندگی در بستر طبیعت، ما ایرانیان چمدان های سفر را کم کم می بندیم تا با سفر به جای جای ایران زمین، دل را از غبار مشکلات و غم های سالهای قبل بزدائیم و آغاز روزها و ماههای سال جدید را با دل خوشی های سفر پیوند دهیم.

در این میان انتخاب مقصد برای سفر خانوادگی بدون شک یکی از تصمیماتی است که باید قبل از شروع سفر به آن پرداخت چرا که سفر به مناطقی که از جنبه های مختلف مناطقی برای دیدن دارد ارزش و لذت سفر را چندین برابر می کند و باعث ماندگاری و ثبت روزهای فراموش نشدنی در دفتر خاطراتمان می شود.

شهرستان پیرانشهر به عنوان یکی از شهرهای قدیمی و باسابقه استان آذربایجان غربی با برخورداری از جاذبه های طبیعی و گردشگری و آب و هوای معتدل می تواند در تمامی ایام سال بویژه فصل زیبای بهار که مردم اکثراً بار سفر خود را می بندند، مقصد بسیاری از گردشگران و مسافران از اقصی نقاط کشور باشد.

شهرستان مرزی پیرانشهر با وسعتی در حدود ۸۴۴ هکتار در فاصله ۱۱۰ کیلومتری از مرکز استان از غرب و جنوب غربی به کوهستان‌های مرتفع ختم می شود.

این شهرستان با برخورداری از جاذبه های گردشگری و همچنین ۱۵۷ تپه و محوطه تاریخی فرصت مناسبی را برای مسافران نوروزی فراهم می سازد که آرزوی تجربه یک مسافرت پر از خاطره را برای خود و خانواده هایشان در ایام تعطیلات پیش رو دارند.

همچنین بیش از ۱۵۰ محوطه تاریخی دیگر در پیرانشهر شناسایی شده و در حال طی مراحل ثبت در فهرست آثار ملی است. پل تاریخی روستای رزگاری به عنوان تنها بنای تاریخی پابرجای شهرستان و همچنین دو اثر سنگهای افسانه ای خورنج و آبشار خرپاپ در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده است.

پیرانشهر به لحاظ برخورداری از ظرفیتهای گردشگری دارای جایگاهی شایسته در سطح استان و حتی کشور است و هم اکنون ۵ منطقه نمونه گردشگری به نامهای آبشار خرپاپ، تفرجگاه پردانان، سد کانی سیب، سد سیلوه، سد جلدیان و دو روستای هدف گردشگری خورنج و قبر حسین به تصویب وزارت رسیده است.

این شهرستان از نظر زیرساخت های اقامتی دارای ۶ واحد اقامتی شامل هتل سه ستاره روناک، هتل آپارتمان دنج، هتل تک ستاره دریا، مهمانپذیر سعدی، مهمانپذیر اطمینان نو، اقامتگاه بوم گردی کهنه لاجان و یک دفتر خدمات مسافرتی است که در مجموع این شهرستان دارای ۲۳۷ تخت اقامتی و ۱۰۴ اتاق پذیرایی است که می تواند دغدغه بسیاری از مسافران و گردشگرانی که قصد سفر به این شهرستان را دارند کم رنگ کند.

تفرجگاه و جنگلهای پردانان

یکی از مناظر دلگیر و بسیار زیبای شهرستان پیرانشهر از حوزه گردگشری وجود جنگل های سرسبز پردانان می باشد، این جنگلها در ۲۷ کیلومتری جنوب پیرانشهر و بر سر راه جاده پیرانشهر به سردشت واقع گردیده است که جاری بودن رودخانه دایمی و خروشان پردانان که یکی از سرچشمه های اصلی رود زاب کوچک است بر زیبایی آن دوچندان افزوده است. این جنگلها که تا برفهای دایمی کوههای مرزی ایران و عراق امتداد دارند توجه هر طبیعت گردی را به سوی خود جلب میکند. این تفرجگاه از مهمترین و جذابترین تفرجگاههای جنوب استان بوده و در فصول بهار و تابستان تا اواسط پاییز گردشگران زیادی در قالب تورهای گردشگری یا سفرهای خانوادگی از این تفرجگاه بصورت پیاده روی و شب مانی دیدن میکنند. این تفرجگاه دارای یک واحد نمازخانه و سرویس بهداشتی و جاده دسترسی آسفالته و پل فلزی پیاده رو است.

آبشار خرپاپ

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری پیرانشهر آبشار بسیار زیبای خرپاپ می باشد. کوهها و جنگلها و دره ها و رودهای منطقه پیرانشهر دست در دست هم داده اند تا با به نقش کشیدن تابلوهایی زیبا و بی بدیل از طبیعت، تحسین هر بیننده ای را از این نقاش توانا برانگیزند. یکی از این مناظر زیبا و بی نظیر آبشار خروشان و پر آب خرپاپ است که در میان جنگلهای سر سبز پردانان و در انتهای این دره جاری می باشد. این تفرجگاه سالانه گردشگران بسیاری را از شهرهای دور و نزدیک در قالب تورهای گردشگری و طبیعت گردی و جنگل نوردی به این منطقه می کشاند. حیات جانوری و گیاهی و رودخانه های دایمی و خروشان و مناظر بکر و زیبا از جاذبه های این منطقه است.

تفرجگاه آبخوارده

مقصد دیگر گردشگرانی که پیرانشهر را برای سفر انتخاب می کنند تفرجگاه بسیار زیبا و دلنشین آبخوارده می باشد. این تفرجگاه بر سر راه جاده پیرانشهر به سردشت و در نزدیکی روستای آبخورده و در مسیر رودخانه آبخورده واقع گردیده ودارای رودخانه و باغات سر سبز و پوشش گیاهی زیبا بوده و روزهای تعطیل محل تفریح و سرگرمی مردم محلی میباشد. در این تفرجگاه یک واحد پذیرایی در قالب رستوران و کباب ماهی وجود دارد. این تفرجگاه دارای سرویس بهداشتی و بوفه و نمازخانه است.

روستای هدف گردشگری “کهنه لاجان”

پیرانشهر بعلت برخورداری از روستاهای تاریخی و با سابقه می تواند جذابیت خاصی برای گردشگران باشد. این روستا در ۴ کیلومتری جنوبغربی شهر پیرانشهر و در دهانه دره حاجی ابراهیم واقع گردیده است. همجواری این روستا با مراتع زیبا و دره خوش آب و هوای حاجی ابراهیم و بهره مندی از رودخانه دایمی با آب زلال و چشمه های فراوان باعث جذب گردشگران بسیاری در فصول بهار و تابستان میشود. این روستا دارای یک واحد اقامتگاه بوم گردی است.

سدهای کانی سیب، جلدیان و پسوه

سد کانی سیب پیرانشهر هم از مناطق پنج گانه شهرستان است که در ردیف مناطق نمونه گردشگری مصوب شده است. این سد با هدف انتقال آبهای جاری حوزه زاب به دریاچه ارومیه احداث شده و می تواند دراینده به یکی از مناطق مستعد سرمایه گذاری در حوزه گردشگری تبدیل شود.

یکی دیگر از سدهای منطقه پیرانشهر سد جلدیان هست این سد از سدهای تازه احداث منطقه میباشد که در یک کیلومتری غرب روستای جلدیان واقع گردیده است و در فصول بهار و تابستان پذیرای گردشگران بومی و محلی است. این سد در ردیف مناطق نمونه گردشگری شهرستان به ثبت رسیده است.

این سد در محل پیشین روستای سیلوه در ۴ کیلومتری شهر پیرانشهر واقع شده است. آب این سد از کوهستانهای سپی ریز و جیغی دره تامین شده و به همین دلیل بسیار زلال و تمیز بوده و در فصول بهار و تابستان گردشگران بسیاری از شهرهای مجاور در قالب سفرهای خانوادگی از این منطقه دیدن می کنند.

سنگهای افسانه ای خورنج

شاخصترین روستای گردشگری منطقه پیرانشهر روستای خورنج است. این روستا در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی پیرانشهر و بر سر راه پیرانشهر به مهاباد واقع گردیده است . در مجاور این روستا، منطقه ای پوشیده از سنگهای عظیم الجثه که به سنگ های افسانه ای مشهور هستند، قرار دارد که به طور شگفت انگیزی بر روی هم انباشته شده اند. تو گویی دست معماری توانا این سنگها را این چنین با ظرافت تراش داده تا باغ وحشی سنگی درست کند. این جاذبه بی نظیر سالانه مورد بازدید تعداد زیادی از گردشگران محلی و ایرانگردان واقع شده ویکی از بهترین جاذبه های گردشگری شهرستان محسوب می شود.

کوهستان های قندیل

شهرستان پیرانشهر علاوه بر داشتن مناطق محدوده شهر در مناطق کوهستانی نیز دارای ثروت و ذخایر ارزشمندی است که هر ساله گردشگران بسیار زیادی را از اقصی نقاط کشور به دامان خود می کشاند. علاقه به ورزشهای کوهنوردی و صخره نوردی و اکوتوریسم هر ساله در فصول بهار و تابستان تعداد زیادی از علاقمندان به این ورزشها و تفریحات را به کوههای مرتفع و دره های سرسبز پیرانشهر می کشاند . مناطقی مانند : دوله نی ، بادین آوی ، حاجی برایم ، آوخوارده ، دالاوان ، قلات شای ، کانی زرد ، زیوکه و . . . همه ساله مورد هجوم علاقمندان به طبیعت و کوهنوردان قرار می گیرد.

منطقه مرزی تمرچین

پیرانشهر در طول هشت سال دفاع مقدس، در خط مقدم جبهه حق علیه باطل شاهد رشادتها و جان فشانی های جوانان سلحشور این مرز و بوم بوده و یاد و خاطره آنها را برای همیشه گرامی خواهد داشت. در رابطه با این مورد هر ساله کاروانهای زیادی از بسیجیان و عاشفان انقلاب در قالب کاروان راهیان نور از مناطق عملیاتی این شهرستان دیدن کرده و یاد وخاطره شهدا را زنده می کنند.

کوهستان قلات شاه

این منطقه زیبا و تاریخی نیز هر ساله در فصول مختلف به ویژه در ایام بهار تعدا زیادی از علاقمندان به طبیعت گردی را به خود جذب می کند. قلات شاه در واقع قلعه ایی تاریخی بوده که بر روی این قله مرتفع در دوران مانایی ها احداث شده است. تنوع گیاهی زیبا و کم نظیر به ویژه لاله های واژگون و چشمه های روان و برفهای دائمی از مهمترین جاذبه های این منطقه زیبا است. .

دره هه وشینان

این تفرجگاه که اکنون یک مزرعه پرورش ماهی نیز در آنجا احداث گردیده است در فاصله ۳۵ کیلومتری شرق پیرانشهر و بر سر راه پیرانشهر به مهاباد و بعد از روستای لیک بن قرار گرفته است . در این محدوده کوه و دره و روخانه و چشمه و چمنزار وحوضهای پر از ماهی منظره ای بی بدیل و زیبا آفریده که هر بیننده ای را محو زیبایی خود می کند.

دره بادین آباد و آبشار های کانی لوسه

در سالهای اخیر دره بادین آباد بدلیل بهره مندی از جریان دایمی رودخانه و محلهای مناسب شنا در میان کوه و دره و جنگل بسیار مورد توجه طبیعت گردان واقع گرفته به طوری که اکنون یکی از اصلی ترین هدفهای گردشگران در سفر به این شهرستان محسوب میشود. آبشار لوسه اکنون در بیشتر نقاط ایران برای طبیعت گردان شناخته شده بوده و هر ساله ایرانگردان بسیاری از این منطقه دیدن می کنند.

بازارچه مرزی پیرانشهر و تمرچین

از مهمترین جاذبه های پیرانشهر «بازارچه مرزی» این شهر است. مرزی بودن منطقه، پائین بودن قیمت ها و همچنین تنوع اجناس و مارک ها باعث شده است مسافران از این بازار برای خرید دیدن کنند.

این شهرستان نزدیکترین شهر به مرز عراق است و دارای مبادلات گسترده اقتصادی و فرهنگی با اقلیم کردستان عراق است که این امر منجر به ایجاد بازارچه مرزی تمرچین و بازارچه کالاهای خارجی با پاساژهای بسیار در قلب بافت شهر شده است.

به طور کلی می توان گفت که شهرستان کردنشین پیرانشهر با توجه به وجود بازارچه های مرزی و همچنین موقعیت مرزی خود و شرایط آب و هوایی خاص می تواند مقصد گردشگری بسیاری از مسافرانی باشد که از هم اکنون چمدان خویش را برای سفری چند روزه در مناطق مختلف کشور بسته اند تا روزهای بهاری خود را به بهترین شکل ممکن در دفتر خاطرات خود ثبت نمایند.