۵۰ درصد ظرفیت مخازن سد کشور پر شد
[quote bgcolor=”#ffffff” arrow=”yes”]آیا سال آبی جدید همانند سال آبی گذشته پرباران خواهد بود یا نرمال سپری خواهد شد؟ سوالی که در پاسخ به آن میتوان به بارشهای ۳۵ روز ابتدایی سال آبی جاری اشاره کرد که از رشد ۵۳ درصدی نسبت به متوسط در درازمدت (آمار ۵۱ ساله) حکایت دارد[/quote] براساس دادههای اعلام شده از […]
[quote bgcolor=”#ffffff” arrow=”yes”]آیا سال آبی جدید همانند سال آبی گذشته پرباران خواهد بود یا نرمال سپری خواهد شد؟ سوالی که در پاسخ به آن میتوان به بارشهای ۳۵ روز ابتدایی سال آبی جاری اشاره کرد که از رشد ۵۳ درصدی نسبت به متوسط در درازمدت (آمار ۵۱ ساله) حکایت دارد[/quote]
براساس دادههای اعلام شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب، میزان بارشها در کشور از زمان شروع سال آبی (اول مهر) تا ۵ آبان ماه در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور برابر با ۴/ ۱۵میلی متر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۱۰ میلیمتر) ۵۳ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۴/ ۱۸ میلیمتر) کاهش ۱۶ درصدی را نشان میدهد. مقایسه ۳۵روز بارشی کشور با مدت مشابه سال گذشته بیانگر آن است که تنها در دو حوضه آبریز رشد بارش ثبت شده و سایر حوضه افت بارش را در این مدت ثبت کردهاند.
بارشهای تجمعی حکایت از آن دارد که حوضههای درجه یک «مرزی شرق» و «فلات مرکزی» به ترتیب بیشترین میزان بارندگیها را در سال آبی جاری به ثبت رساندهاند و براین اساس میزان بارش در حوضه آبریز «مرزی شرق» با ثبت ۴ میلیمتر بارندگی نسبت به مدت زمان مشابه سال آبی گذشته (۷/ ۰ میلیمتر) رشد ۴۷۶ درصدی را ثبت کرده است، این میزان بارندگی در حوضه «فلات مرکزی» نیز با بارندگی ۶/ ۹ میلیمتر در ۳۵ روز نخست سال آبیجاری، نسبت به مدت زمان مشابه سال آبی گذشته (۲/ ۷ میلیمتر) رشد ۳۴ درصدی را در کارنامه خود ثبت و جایگاه دوم از لحاظ بیشترین رشد میزان بارندگیها را به دست آورده است.
افت بارندگیها در حوزه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته
اما در چهار حوضه آبریز اصلی، وضعیت بارندگیها بهگونهای دیگر رقم خورده است. براساس ارزیابیها حوضههای آبریز «قره قوم»، «خلیج فارس و دریای عمان»، «دریای خزر» و «دریاچه ارومیه» به ترتیب بیشترین افت ریزشها در ۳۵ روز نخست سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل را تجربه کردهاند. حوضه «قره قوم» در مدت زمان مورد بررسی ۸/ ۲ میلی متر بارندگی را به ثبت رسانده و نسبت به سال آبی گذشته، افت ۷۱ درصدی را تجربه کرده است. میزان بارندگیها در سایر حوضههای آبریز اصلی شامل «خلیج فارس و دریای عمان»، «دریای خزر» و «دریاچه ارومیه» نیز با افت ۴۰ درصد، ۲۱ درصد و ۱۰ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال آبی گذشته ثبت شده است.
نیمی از ظرفیت سدهای کشور پر شده است
از سوی دیگر، آخرین وضعیت سدهای کشور نشان دهنده تکمیل بیش از نیمی از ظرفیت سدهای کشور است. براساس دادههای اعلام شده ظرفیت کل مخازن سدهای کشور ۵۰میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب است و در حال حاضر حدود ۵/ ۲۶ میلیارد مترمکعب آب پشت سدهای کشور ذخیره شده و با توجه به آخرین وضعیت سدهای کشور میتوان گفت هماکنون حدود ۵۲ درصد پر و ۴۸ درصد خالی است و تداوم بارشها موجب شده تا رهاسازی آب از سدها ادامه یابد. درحالی حجم آب پشت سدهای کشور بیش از ۲۶ میلیارد مترمکعب است که در زمان مشابه سال قبل، این حجم حدود ۱۹ میلیارد مترمکعب بود. طبق اعلام وزارت نیرو، در حال حاضر از میان ۱۹۳ سد بزرگ کشور حدود ۷۱ سد مهم کمتر از ۴۰ درصد پر هستند و تنها یک درصد سدهای بزرگ کشور بیش از ۹۰ درصد آب دارند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0