آغاز طرح واکسیناسیون طیور علیه بیماری نیوکاسل در مهاباد

[quote bgcolor=”#e8e8e8″ arrow=”yes”]سرپرست شبکه دامپزشکی مهاباد از مرحله نخست واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در ۴۰ روستای شهرستان مهاباد به صورت رایگان خبر داد[/quote] سرپرست شبکه دامپزشکی مهاباد اظهار داشت: طرح رایگان واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در مهاباد در ۲ مرحله اجرا می‌شود که در مرحله نخست ۲۰ درصد از روستاهای این […]

[quote bgcolor=”#e8e8e8″ arrow=”yes”]سرپرست شبکه دامپزشکی مهاباد از مرحله نخست واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در ۴۰ روستای شهرستان مهاباد به صورت رایگان خبر داد[/quote]

سرپرست شبکه دامپزشکی مهاباد اظهار داشت: طرح رایگان واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در مهاباد در ۲ مرحله اجرا می‌شود که در مرحله نخست ۲۰ درصد از روستاهای این شهرستان توسط ۲ تیم دامپزشکی مایه‌کوبی شده و مرحله دوم آن نیز توسط نیروهای بسیج سازندگی انجام می‌گیرد.

عباس آغاز افزود: مرحله نخست این طرح از امروز به مدت یک هفته ادامه دارد و پس از پایان این مرحله، مرحله دوم نیز به زودی شروع و اطلاع‌رسانی می‌شود.

 

بیش از ۶۰ هزار قطعه مرغ بومی در روستاهای این شهرستان واکسینه می شوند

وی پیش‌بینی کرد که در این ۲ مرحله بیش از ۶۰ هزار قطعه مرغ بومی در روستاهای این شهرستان واکسینه شوند.

وی اضافه کرد: نیوکاسل یک بیماری ویروسی است و در زمان وقوع به دلیل سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی نمی‌توان درمان خاصی انجام داد و برای پیشگیری از این بیماری باید تمام طیور واکسینه شوند.

سرپرست شبکه دامپزشکی مهاباد از روستاییان خواست که در طول اجرای طرح رایگان واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل با اکیپ‌های دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند تا این طرح به صورت کامل اجرا شود.

 

این واکسیناسیون به صورت آشامیدنی تزریق می شود

آغاز،  با اشاره به اینکه ورود تیم‌های دامپزشکی یک روز قبل از ورود به روستا از طریق شورای اسلامی اطلاع‌رسانی می‌شود، گفت: واکسیناسیون طیور علیه نیوکاسل به صورت آشامیدنی بوده و لازم است روستاییان قبل از ورود تیم‌های دامپزشکی از رهاسازی طیور خودداری کنند تا دارو اول صبح به مرغ‌ها داده شود.

عامل این بیماری ویروسی از خانواده «پارامیکسوویریده» است که در مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد و در مدت زمان سه ساعت در ۵۶ درجه سانتی‌گراد غیرفعال می‌شود.

ویروس در PH اسیدی توانایی مقاومت ندارد و غیرفعال می‌شود ولی عامل این بیماری برای مدت زمان نسبتا طولانی در مدفوع زنده می‌ماند.