دکتر سیداحمدی در خصوص جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو :کشندگی تب کریمه کنگو در ایران از ۶۰ درصد در سال ۷۸ به زیر ۱۰ درصد رسیده است
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان پیرانشهر در گفتگو با خبرنگار پیرانشهر رووداو ضمن تاکید بر ذبح دام های قربانی در این عید مبارک بر لزوم رعایت نکات بهداشتی جهت جلوگیری از انتقال بیماری ها تاکید نمود . «دکتر سیدآرمان سیداحمدی » با اشاره به نزدیکی به روز مبارک عید قربان و به دنبال آن افزایش ذبح […]
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان پیرانشهر در گفتگو با خبرنگار پیرانشهر رووداو ضمن تاکید بر ذبح دام های قربانی در این عید مبارک بر لزوم رعایت نکات بهداشتی جهت جلوگیری از انتقال بیماری ها تاکید نمود .
«دکتر سیدآرمان سیداحمدی » با اشاره به نزدیکی به روز مبارک عید قربان و به دنبال آن افزایش ذبح دام، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام به منظور جلوگیری از انتقال احتمالی بیماریها تاکید کرد و گفت:
– بیماری تب کریمه کنگو در لیست عوامل خطرناک دهگانه در جهان قرار گرفته است. سازمان بهداشت جهانی ۱۰ عامل بیماریهای خطرناک در تمام دنیا که همگی به یک نسبت اهمیت دارند را انتخاب و به همه کشورها اعلام کرده که این ۱۰ عامل خطرناک فارغ از مشاهده در کشورها، مورد ملاحظه و توجه قرار گیرند؛ چراکه این بیماریها احتمالا در آینده گسترش بیشتری پیدا کرده و به تبع آن اهمیت بینالمللی بیشتری پیدا کرده و به عنوان یک تهدید برای امنیت سلامت جهان باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.
– اقدامات مدیریتی لازمه کنترل بیماری است ، همچنین توجه به نقش مردم در کنترل بیماری بسیار اساسی است و مردم باید به توصیههای بهداشتی باور داشته باشند؛ باوری که به تغییر رفتار منجر شود.
– مردم یقین داشته باشند که گوشت کشتارگاه تحت نظارتهای متعدد ادارات دامپزشکی بوده و از کشتار آزاد و تبلیغات منفی بازارگردانان آن رویگردان باشند.
– خوردن گوشت آلوده آخرین راه انتقال بیماری است. راههای مهمتر گزش کنه و تماس با خون و ترشحات دام و انسان بیمار است.
– آموزش از طریق خود مردم بخصوص آنهایی که نقش تاثیرگذاری بیشتری دارند مانند نوجوانان، دانش آموزان و دانشجویان، اقدامی است که از چند سال در کشور آغاز شده است. زمانیکه آموزش از طرف خود مردم منتقل شود، نقش تاثیرگذاری بیشتری داشته، همانگونه که بارها ثابت شد و نمونه عینی آن آموزشهای مربوط به بیماری تب مالت بود که تعداد نفرات آموزش دیده تا پایان سال ۹۵ حدود ۲۹۹۶۸۰۲ در استانهای مختلف بوده است.
– سلامت یکپارچه شعار نیست و نیازمند تغییر رویکرد اساسی است. مردم و رفتارهای بهداشتی آنان باید در مرکز توجه قرار گرفته و آموزش صحیح مردم و اطلاع رسانی و اعتماد سازی در اولویت قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0