اقتصاد بدون کرباسیان به کدامین سو /یادداشتی از فاتح کوردی
چهارم شهریور وزیر اقتصاد نیز پس از وزیرکار استیضاح شد اما برعکس تلاطم اقتصاد کشور ، استیضاح وزیر اقتصاد در جوی نسبتا آرام به پایان رسید. شاید اتفاقات پیش آمده در استیضاح علی ربیعی نمایندگان را به رعایت خطوط قرمز واداشت و خیلی از ناگفته ها در پشت پرده ها ماند . اما با توجه […]
چهارم شهریور وزیر اقتصاد نیز پس از وزیرکار استیضاح شد اما برعکس تلاطم اقتصاد کشور ، استیضاح وزیر اقتصاد در جوی نسبتا آرام به پایان رسید.
شاید اتفاقات پیش آمده در استیضاح علی ربیعی نمایندگان را به رعایت خطوط قرمز واداشت و خیلی از ناگفته ها در پشت پرده ها ماند . اما با توجه به مشکلات اقتصادی که اصلیترین دغدغه جامعه ایرانیست رای به استیضاح وزیر اقتصاد و برکناری وی آن همیت و یکپارچگی لازم را نداشت و با رای ضعیف ،عدم کفایتش رای آورد . که این رای ضعیف مجلسیان در برکناری وزیر اقتصاد را میتوان دردودلیل جستجو کرد.
۱.محدود بودن اختیارات وزیر اقتصاد در قانون اساسی:
در بسیاری موارد آنطوری که انتظار میرود در قانون اساسی به بسیاری از وزرا و وزارت خانه ها آن جایگاه و اختیار لازم داده نشده و جایگاه تشریفاتی دارند که یکی از این موارد جایگاه وزارت اقتصاد و داراییست .
هرچند کرباسیان در روز انتصابش در مجلس قولهای بزرگی که در حیطه اختیاراتش نبود را در مورد اقتصاد کشور داد و توقعات را در مورد خودش بالا برد ولی اگر به جایگاه وزیر اقتصاد در اقتصاد کشورمان نگاه کنیم بیشتر توانایی و قدرتش در تبین سیاستهای مالیاتی و درامدهای کشور میباشد که با توجه به وابستگی اقتصاد کشور به فروش نفت ،سهم بزرگی این سیاستها در مسیر کلی اقتصاد ندارند . از طرفی وزیر اقتصاد کمتر درسیاستهای پولی و ارزی دخالت دارد و در زمینه سیاستهای ارزی که یکی از عوامل بحران اقتصادی در کشور به شمارمیرود بانک مرکزی و شورای عالی پول و اعتبار تصمیم گیرنده نهایی هستند. هرچند این انتقاد بر وزیر اقتصاد وارد است که مجموعه ایشان میتوانست با شناسایی منابع درآمدی از مالیات اقشار ثروتمند مانند پزشکان و بسیاری از صنایع تاثیر گذار که فرار مالیاتی دارند از فشار بر قشر کم درآمد و متوسط بکاهد اما اگر واقع بینانه نگاه کنیم بخاطر مدت کوتاه خدمت ایشان در دولت دوازدهم و از طرفی قدرت رانتِ این صنایع و افراد در کشورمان امکان انجام این موضوع توسط ایشان در این فاصله کم و با این اختیارات محدود را غیر ممکن میکرد .
۲.شرایط حساس کشور :
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0