علت قرمز شدن دریاچه ارومیه اعلام شد
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا کشور گفت: علت قرمز شدن دریاچه ارومیه ناشی از رشد جلبک های قرمز در آب است. به گزارش پیرانشهر رووداو به نقل از ستاد احیاء دریاچه ارومیه، یوسفعلی اسدپور علت قرمز شدن دریاچه ارومیه را ناشی از اشباع نمک، کاهش اکسیژن و گرمی هوا و شدت تابش خورشید عنوان کرد و […]
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا کشور گفت: علت قرمز شدن دریاچه ارومیه ناشی از رشد جلبک های قرمز در آب است.
به گزارش پیرانشهر رووداو به نقل از ستاد احیاء دریاچه ارومیه، یوسفعلی اسدپور علت قرمز شدن دریاچه ارومیه را ناشی از اشباع نمک، کاهش اکسیژن و گرمی هوا و شدت تابش خورشید عنوان کرد و افزود: وضعیت دریاچه ارمیه در حال تنش بوده و با کمبود اکسیژن آب و افزایش غلظت نمک بواسطه تبخیر ناشی از گرما، جلبک های سبز از بین رفته و شرایط برای رشد جلبک قرمز فراهم و باعث قرمز شدن دریاچه ارومیه میشود.
اسدپور تصریح کرد: طی بررسیهای انجام شده بطور معمول میزان جلبک سبز در دریاچه ۹ هزار و ۵۰۰ عدد در هر میلی لیتر است که با شروع فصل گرما و شدت تابش خورشید رنگ آب دریاچه به قرمز شدن تمایل پیدا میکند.
وی ادامه داد: این روند قرمز شدن دریاچه ارومیه تا کاهش دما و افزایش آب ورودی به دریاچه تداوم می یابد.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا کشور با بیان اینکه تا این لحظه شوری آب دریاچه در ایستگاه ۳۶۵ گرم در لیتر گزارش شده است، افزود: آرتمیا بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم در لیتر شوری را می تواند تحمل کند.
اسدپور با اشاره به اینکه گردش مالی و شغلی پرورش آرتمیا در صورت رونق باصرفه تر از تولید بسیاری از تولیدات دیگر است، اظهار کرد:۳۰ تا ۵۰ تن نیاز آرتمیای کشور برای پرورش آبزیان بوده که متاسفانه با شرایط فعلی دریاچه امکان تثبیت تولید مقدار قابل توجهی از آرتمیا برای صادرات دشوار است.
وی خاطرنشان کرد: ۴ تن سیست آرتمیا که توسط بخش خصوصی طی سالهای گذشته خریداری شده بود طی تفاهم نامه ای مقرر شده است که برای انجام کارهای تحقیقاتی در بخش بانک ژن، این میزان آرتمیا به منظور آنالیز و پایش به مرکز تحقیقات آذربایجان غربی واگذار شود.
منبع: ستاد احیاء دریاچه ارومیه
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0