۲۰ قانون آداب معاشرت که هر فردی باید آنها را بداند
متاسفانه بسیاری از مردم احترام قائل شدن برای قوانین آداب معاشرت را کاری شرمآور میدانند. آنها فکر میکنند رعایت آداب معاشرت فقط از طرفداران سرسخت زیبایی سر میزند و این افراد رابطه خود را با زندگی واقعی قطع کردهاند. در حقیقت، قوانین اصلی آداب معاشرت بسیار ساده است. این قوانین عبارتند از فرهنگ سخن گفتن، […]
متاسفانه بسیاری از مردم احترام قائل شدن برای قوانین آداب معاشرت را کاری شرمآور میدانند. آنها فکر میکنند رعایت آداب معاشرت فقط از طرفداران سرسخت زیبایی سر میزند و این افراد رابطه خود را با زندگی واقعی قطع کردهاند. در حقیقت، قوانین اصلی آداب معاشرت بسیار ساده است. این قوانین عبارتند از فرهنگ سخن گفتن، خوشرویی و تواضع، ظاهر پاکیزه و تسلط روی عواطف و احساسات خود. ما در این مطلب شما را با قوانین آداب معاشرت آشنا میکنیم که هر فرد محترمی باید از آنها آگاه باشد.
-
هیچوقت بدون اطلاع قبلی به دیدار کسی نروید. اگر کسی سرزده به خانه شما بیاید، ممکن است اصلا آماده دیدار او نباشید. بهتر است پیش از رفتن به دیدار کسی تلفنی یا از طریق پیام کوتاه با او هماهنگ کنید. بسیاری عادت دارند حتی پیش از تلفن زدن به افراد پرمشغله، با یک پیام کوتاه با او هماهنگ کنند.
-
در فضای عمومی که با کسی یا کسانی مشغول گفتوگو هستید، هیچوقت موبایل خود را روی میز نگذارید. این کار نشان میدهد که این دستگاه نقش مهمی در زندگی شما بازی میکند، شما از اتفاقات پیرامون خود کسل شدهاید و به محض اینکه بتوانید گفتوگو را پایان بدهید به سراغ موبایل خود رفته، اینستاگرام را چک میکنید، تلفنهایتان را جواب میدهید یا مرحله جدید بازی مورد علاقه خود را شروع میکنید.
-
اگر میخواهید دائما سرتان داخل گوشیتان باشد، هیچوقت با دوست یا نامزدتان قرار ملاقات نگذارید. شاید تا به حال این مورد را دیدهاید که زن و مردی در رستوران یا کافهای روبهروی هم نشستهاند و یکی از آنها یا هر دو سرشان در گوشیشان است.
-
یک مرد هرگز نباید کیف زن را حمل کند. این کار در فضای عمومی تصویر جالبی ندارد. اما خوب است که مردان هنگام نیاز، به خانمها کمک کنند.
-
اگر در کنار دوستی در حال قدم زدن هستید و او به کسی که نمیشناسید سلام کند، شما نیز باید به او سلام کنید.
-
نحوه خوردن غذای خود را چک کنید. گاهی ما متوجه نیستیم که چگونه قاشق و چنگالها را به دست گرفتهایم یا غذا را چگونه میخوریم. گاهی نحوه غذا خوردن ما، تصویر نا مناسبی از ما در نگاه دیگران ایجاد میکند.
-
کفشهای شما همیشه باید تمیز باشند.
-
از حرفهای بیمعنی و غیرضروری پشت تلفن پرهیز کنید. اگر نیاز دارید با کسی گفتوگو کنید، بهتر است با او قرار ملاقات حضوری بگذارید.
-
اگر کسی با شما تندی کرد، نباید شما هم تلافی کنید و صدای خود را روی کسی که به شما توهین کرده بالا ببرید. خود را همشان او نکنید. فقط لبخند بزنید و محل را ترک کنید.
-
در کنار همسر یا نامزدتان به موازات او حرکت کنید. جلو یا عقب رفتن یکی از دو نفر تصویر درستی از زوجها در نگاه دیگران ایجاد نمیکند. کنار هم راه رفتن نشانه همشانی، تعادل در رابطه، تساوی و … است.
-
رانندگان باید به یاد داشته باشند که در روزهای بارانی، رانندگی آنها باعث پاشیدن آب روی عابران پیاده نشود.
-
دلیلی ندارد دیگران راجع به برخی موضوعات زندگی ما اطلاعاتی داشته باشند و پرسیدن در مورد این موضوعات هم کار دور از ادبی است. از این موضوعات میتوان به میزان حقوق یا ثروت، مسائل خانوادگی، مشکلات پزشکی، ماجراهای عاشقانه، سن، مذهب و … اشاره کرد.
-
اگر کسی شما را با حالتی غیرمودبانه صدا زد (مثلا: هی تو)، نباید پاسخ او را بدهید. شما باید نمونهای از فردی با آداب معاشرت مناسب باشید که رفتار اجتماعی مودبانه و محترمانه دارد.
-
قانون طلایی استفاده از عطر و ادکلن، رعایت تعادل و میانهروی است. اگر شما تا آخر شب همچنان بوی عطر خود را استشمام میکنید، یعنی دیگران از بوی عطر شما خسته شدهاند.
-
یک مرد مودب و محترم همیشه به زنان احترام میگذارد.
-
در فضاهای بسته، ادب حکم میکند که افراد سیگاری برای کشیدن سیگار، از افراد غیرسیگاری اجازه بگیرند. البته به طور کلی کشیدن سیگار در فضاهای بسته کاری دور از ادب است.
-
فرقی نمیکند چه کسی هستید- مدیر یک کمپانی، استاد دانشگاه، یک زن سالخورده یا یک دانشجو- وقتی وارد فضایی میشوید شما باید به دیگران سلام کنید.
-
به حریم مکاتبات و چیزهایی که به صورت مکتوب بین دیگران رد و بدل میشود، احترام بگذارید. والدین نباید نامههای فرزندان خود را بخوانند. والدین باید به یکدیگر احترام بگذارند. گشتن جیبهای طرف مقابل برای پیدا کردن یادداشتهای عاشقانه، نامه یا چیزهای دیگر نهایت بیادبی است.
-
سعی کنید دنبالهروی مد نباشید. بهتر است لباسهای زیبا و مناسب- حتی اگر مد نیستند- به تن کنید تا لباسهای بهروز و برندی که در تن شما زشت و نامناسباند.
-
اگر پس از عذرخواهی بابت ماجرایی بخشیده شدید، دیگر به موضوع مورد نظر اشاره نکنید. باید سعی کنید در آینده دیگر چنین اشتباهاتی انجام ندهید.
-
از بلند حرف زدن و خندیدن و همچنین زل زدن به دیگران دوری کنید. زل زدن به دیگران توهینآمیز است.
-
تشکر کردن از همسر، خویشاوندان و دوستان را فراموش نکنید. آنها به شما کمک میکنند چون دوستتان دارند، نه به این دلیل مجبورند. کمک کردن وظیفه آنها نیست، پس قدردان آنها باشید.
سلاو
واقعا زور جوان و ریک و پک بوون ب راستی دس خوش لازم بو شتانه فرهنگ سازی بکه ین
زور سپاس
سلاو و ریز نوسینی و بلاو کردنه وه ی بابه تی کومه لایهتی زور به نرخن.سه رکه وتو بن.